Voorwaarden geld lenen

Om geld te kunnen lenen moet u vanzelfsprekend wel aan een aantal voorwaarden voldoen en deze ook aantoonbaar maken bij de kredietgever. Zo willen kredietgevers altijd een inzicht krijgen in wat u verdient. Daarnaast wordt vaak ook gevraagd naar een kopie van uw bankafschrift, zodat zij een goed inzicht krijgen in de manier hoe u er momenteel financieel voor staat.

Niet iedereen kan een lening afsluiten

Niet iedereen kan zomaar een lening afsluiten. Als u een lening wilt afsluiten bij een Belgische kredietgever moet u namelijk ook in België wonen. Daarnaast worden er geen leningen verstrekt aan mensen onder de 18 jaar en wordt zoals hierboven al gezegd verwacht dat u een bepaald inkomen heeft. Hoeveel dit inkomen precies moet bedragen is afhankelijk van de lening die u wilt afsluiten. Maar hoe hoger de lening is die u wilt afsluiten, hoe meer u vanzelfsprekend zult moeten verdienen.

Het erg belangrijk bij uw inkomen is ook dat dit een vast inkomen is. Als u dus een zelfstandige bent en de ene maand verdient u 4000 euro en de andere maand slechts 1000 euro is dit voor een kredietgever geen zekere factor. Zij zien het liefst dat uw inkomen stabiel is en elke maand ongeveer hetzelfde bedraagt. Dit betekent niet direct dat uw aanvraag wordt afgewezen, maar hierdoor zal er wel kritischer naar worden gekeken.