Verder kijken dan rentevoet

Bent u in de veronderstelling dat er buiten de rentevoet bij geld lenen niets anders belangrijker is? Het zou kunnen dat u inderdaad denkt dat wanneer u naar de rentevoet heeft gekeken en ook tot de conclusie bent gekomen dat u inderdaad de kredietgever met de laagste rentevoet gevonden heeft u denkt de beste lening gevonden te hebben. Alhoewel dit natuurlijk helemaal geen gekke gedachte is om te hebben is het zeker niet zo dat deze gedachte ook hoeft te kloppen. Zo wilt u bijvoorbeeld ook graag weten welke ‘regels’ er dan precies zullen gelden rondom de lening die u af wilt sluiten, zodat u ook precies weet welke verwachtingen er zijn van de kant van de kredietgever aan uw adres.

Voorwaarden bij geld lenen

Wat een kredietgever exact van u zal verwachten als kredietnemer is allemaal opgenomen in de voorwaarden. De voorwaarden bij geld lenen hoeven absoluut niet overal hetzelfde te zijn en zijn in de meeste gevallen dan ook niet. Wat hier onder meer in staat opgenomen is bijvoorbeeld welke gevolgen er voor u gelden indien u te laat bent met uw aflossing voor de lening. Hoe een kredietgever hier precies mee omgaat en het feit dat u dit zelf ook weet is daarom ook informatie die u eigenlijk ook dient te weten.

Juiste looptijd kiezen

Naast de rentevoet is er natuurlijk ook nog de looptijd. Bij sommige leningen is het verstandig om ook hierin de juiste keuze te maken. U zou hierbij bijvoorbeeld kunnen gaan denken aan de autolening. U kunt hiervoor wel een lening afsluiten voor bijvoorbeeld 7 jaar, maar bedenk goed dat het toch niet erg waarschijnlijk is dat u ook daadwerkelijk zo lang met uw auto wilt blijven rijden. Een kortere looptijd is dan dus wellicht meer op z’n plek. U ziet dat er bij geld lenen echt nog wel wat meer komt kijken dan de rentevoet, maar dat neemt niet weg dat de rentevoet bepalend voor goedkoop lenen is.