Renovatielening

De renovatielening dient, zoals de naam al zegt, om een verbouwing of iets dergelijks te financieren. Meestal weet u wel ongeveer wat u nodig zult hebben. U leent met een renovatielening over het algemeen tegen een vaste rentevoet en een vaste looptijd. Dit is financieel gezien vaak wel de meest gunstige weg. U kunt natuurlijk ook via een doorlopend krediet een renovatie bekostigen, maar de kans dat u dan een hogere rentevoet betaalt is aanzienlijk groot.

Renovatielening bij aankoop huis

U kunt er bij de aankoop van een huis ook voor kiezen om eventueel de kosten die gemaakt moeten worden voor een renovatie mee te nemen in de hypothecaire lening. Deze zal dan dus iets hoger uitvallen, maar over het algemeen is de rentevoet van een hypothecaire lening wel lager dan die van de reguliere lening.

Ook bestaat er de mogelijkheid om, indien u al een hypotheek heeft, een deel van het geld dat u al heeft afgelost op uw hypotheek opnieuw op te nemen bij uw bank. Niet alle banken zullen hiervan gediend zijn en u kunt dus ook afgewezen worden, maar dit zou tot de mogelijkheden kunnen behoren.