Prepaid kredietkaart

Heeft u interesse in de prepaid kredietkaart en wilt u weten of u hiervoor in aanmerking kunt komen? In het geval u een prepaid kredietkaart aanvraagt is de kans groot dat u de kaart toegewezen krijgt, want er is hierbij namelijk nooit sprake van een NBB toetsing, de toetsing die standaard bij leningen uit wordt gevoerd bij de Nationale Bank. De reden dat dit voor deze kredietkaart niet geldt is omdat er eerst geld door uzelf op de kaart zal moeten worden gezet voordat u in staat bent de kredietkaart voor betalingen te gebruiken.

Het kan zowel als een voordeel als nadeel worden beschouwd dat de prepaid kredietkaart zelf niet over saldo beschikt. Het voordeel is dat u nooit rood kunt staan, omdat de kredietkaart niet kan worden gebruikt zonder dat u er zelf voor zorgt dat er saldo op staat. Het nadeel is dat u met deze kredietkaart dus niet aan kunt vangen zonder saldo. Een prepaid kredietkaart wordt op zeer veel plekken geaccepteerd en dat zorgt er dus voor dat dit een uitstekend betaalmiddel is wat u bijna overal zult kunnen inzetten.

Prepaid kredietkaart biedt controle

Met de prepaid kredietkaart bent u uitstekend in staat om controle te houden over uw uitgaven, omdat er dus nooit meer uit te geven valt dan er op de kaart staat. Dit is bij een standaard kredietkaart natuurlijk een heel ander verhaal, aangezien u daar gewoon mee kunt blijven betalen totdat u de limiet hebt bereikt en pas in een later stadium dit geld terug hoeft te betalen aan uw kredietkaartmaatschappij. Daar schuilt ook direct het gevaar van een standaard kredietkaart en daar heeft u met de prepaid kredietkaart dus geen last van en dat zorgt ervoor dat u de controle heeft over uitgaven die er met de kaart worden gedaan.

Limiet prepaid kredietkaart

Het is belangrijk om te kijken welke limiet de aanbieders van kredietkaarten aanbieden, want veelal geldt voor de prepaid kredietkaart namelijk dat deze een niet al te hoge limiet kent. Wilt u dus de mogelijkheid hebben om met de kaart ook grotere uitgaven te doen, dan dient u dus goed op de limiet te letten. U weet op die manier precies waar u aan toe bent en tot welk bedrag u betalingen met de prepaid kredietkaart kunt voldoen. Limieten kunnen tussen verschillende aanbieders nogal uiteenlopen, dus zeker als u graag een hoge limiet wenst verdient dit aspect extra aandacht als u gaat vergelijken.

Transactiekosten

Let erop dat er bij uitgaven gemaakt met de prepaid kredietkaart ook sprake kan zijn van transactiekosten. Dit zijn dus kosten die u maakt op het moment dat er een uitgave wordt bekostigd met de prepaid kredietkaart. Dit zijn niet de enige kosten waarop u dient te letten als u kiest voor een aanbieder om de kredietkaart bij aan te vragen, want in sommige gevallen worden er ook kosten in rekening gebracht voor het opladen van de kaart en ook als u zelf geld van uw prepaid kredietkaart af zou willen halen is het in sommige gevallen zo dat hier kosten aan zijn verbonden.