Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is eigenlijk de tegenhanger van het doorlopend krediet, aangezien er bij de persoonlijke lening strikte afspraken worden gemaakt waar niet van mag worden afgeweken. Het klinkt nu alsof het afsluiten van een persoonlijke lening nadeliger is dan het afsluiten van een doorlopend krediet, maar wij vinden juist van niet. Een persoonlijke lening zorgt namelijk voor veel meer zekerheid. En geld lenen met zekerheid is volgens ons wel belangrijk.

Uitleg persoonlijke lening

Bij de persoonlijke lening is vooraf alles al bepaald. Van de rentevoet tot aan de looptijd, alles is netjes vastgelegd. Dit betekent dat u precies weet met welke maandlasten u rekening moet houden en dat u ook exact de datum weet waarop uw lening volledig is afbetaald. Dit zijn toch wel fijne zaken om te weten die u dus met een doorlopend krediet niet weet.

Kiezen voor een persoonlijke lening?

In principe raden we altijd aan om te kiezen voor een persoonlijke lening. Echter is het wel zo dat dit in sommige gevallen gewoon niet haalbaar is. Maar als u van tevoren weet welk bedrag u nodig heeft (ongeacht het doel) kunt u best voor een persoonlijke lening kiezen. De rentevoet van de persoonlijke lening is wel afhankelijk van het doel.