Particuliere lening

Wellicht heeft u al wel eens gehoord van een particuliere lening. De naam van deze lening spreekt natuurlijk voor zich, want met deze lening zorgt u ervoor dat u op particuliere basis geld van iemand leent. In de meeste gevallen zult u een particuliere lening gaan afsluiten bij iemand uit uw eigen omgeving, zoals bijvoorbeeld iemand uit uw familie of een vriend van u. Vaak gaat het om wat kleinere bedragen, maar lang niet altijd is dat bij de particuliere lening het geval en het kan dus ook heel goed zijn dat het hierbij om behoorlijk wat geld gaat. Het is natuurlijk wel een risico indien u voor geld lenen bij vrienden kiest of iemand anders uit uw omgeving en wanneer het geldbedrag niet al te hoog is, is een minilening mogelijk een meer voor de hand liggende lening.

Geld lenen bij vrienden

Alhoewel het in eerste instantie behoorlijk aantrekkelijk kan klinken om geld te gaan lenen bij vrienden moet u goed nagaan of dit ook wel echt het geval is. Het kan bijvoorbeeld vergaande gevolgen hebben als u een particuliere lening afsluit bij een vriend en u vervolgens op een bepaald moment niet in staat bent de afgesproken aflossing te doen. Dit risico bestaat natuurlijk altijd en u kunt er van op aan dat dit niet bevorderlijk zal zijn voor uw vriendschap. Wees dus ook bewust van de risico’s die een particuliere lening met zich meebrengt, want veel ruzies ontstaan naar aanleiding van geld.

Goedkope lening volgens eigen voorwaarden

U kunt er met een particuliere lening voor zorgen dat het een goedkope lening wordt, want in feite spreekt u alle voorwaarden gewoon met elkaar af en u kunt deze dan dus ook zelf vorm gaan geven. U wilt enerzijds natuurlijk een goedkope lening af kunnen dwingen, zoals u op goedkoop-geldlenen.be kunt doen, terwijl anderzijds degene van wie u geld leent natuurlijk ook een aantrekkelijke deal zal willen krijgen om toch gemotiveerd te zijn om u het geld uit te gaan lenen, zeker bij hoge bedragen zal dit toch wel het geval zijn. In hoeverre het dus een goedkope lening wordt bepaald u in feite dus wel zelf op basis van de afspraken die u met elkaar maakt. Zorg er ook voor dat de afspraken op papier gezet worden en dat beide partijen met de vastgestelde voorwaarden akkoord gaan.