Overbruggingskrediet

Dit bericht over het overbruggingskrediet is eigenlijk ontstaan in navolging op het bericht over de hypothecaire lening. Aangezien we dat onderwerp hebben behandeld willen we ook wat aandacht schenken aan het overbruggingskrediet, aangezien dit ook een manier van geld lenen is. Weliswaar kunt u deze wederom niet afsluiten op onze website, maar een beetje informatie hierover is nooit weg.

Uitleg overbruggingskrediet

Het overbruggingskrediet is een krediet om een periode te overbruggen zoals de naam het al zegt. De periode die te overbruggen is is de periode wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe woning heeft aangekocht, maar u heeft de oude woning nog niet verkocht. In zo’n geval kunt u een overbruggingskrediet afsluiten om de kosten te kunnen overbruggen in de hoop dat u uw oude woning snel verkoopt.

Het gevaar van het overbruggingskrediet zit in het feit dat u dus niet weet hoe snel u van uw oude woning afgeraakt. Als dit heel erg lang duurt zult u blijven betalen voor uw overbruggingskrediet zonder dat u in staat bent om deze af te lossen. Hierdoor zal het krediet enkel maar duurder en duurder worden. Laat u dus altijd goed adviseren voor u zoals gaat doen. Het gevaar van geld lenen op deze manier ligt op de loer en het laatste wat u wilt is een grote schuld.