Minilening

De minilening is de kleinste lening van allemaal. Het is de lening voor mensen die niet echt een lening nodig hebben, maar meer de behoefte hebben aan een klein beetje meer financiële vrijheid over een korte periode. Alleen dan is de minilening een geschikte lening. Voor andere doeleinden kunt u beter verder kijken bij de andere leningen.

Uitleg minilening

Het hele doel van de minilening is om in een maand waar het financieel allemaal net even tegen zit een beetje ademruimte te bieden. Het kan net dat kleine verschil maken waardoor u wél de maand kunt doorkomen. U kunt de minilening ook eigenlijk nergens anders voor gebruiken, want daarvoor is de looptijd van de lening simpelweg te kort.

De valkuil van geld lenen met een minilening is de korte looptijd. Voordat u er erg in heeft is de looptijd om en heeft u uw lening nog niet afbetaald. Laat dus niet gebeuren, want ondanks dat er met de minilening zelf niet veel geld valt te lenen kunnen er wel hoge boetes worden uitgedeeld aan mensen die niet de afspraak nakomen om op tijd af te lossen. Wees hier dus alert op.