Maximale lening

Hoeveel u maximaal kunt lenen is niet van een factor afhankelijk, maar van meerdere. Allereerst zal al niet elke kredietgever hetzelfde maximale geldbedrag uitlenen, dat is 1. Daarnaast wordt gekeken naar u en uw verleden met leningen en ook hoe uw financiële situatie eruit ziet en wat u zich dus kunt permitteren.

Blijf onder het maximaal te lenen bedrag

Het is slim om uzelf wat ademruimte te geven om niet het maximale geldbedrag dat u mag lenen te lenen. Stel dat u op basis van uw inkomen 50.000 euro mag lenen, zorg dan dat u hier iets onder gaat zitten. Op die manier creëert u voor uzelf wat ruimte voor de toekomst. U weet echter nooit of u er op achteruit zult gaan met uw salaris of iets dergelijks en het is toch wel verstandig om dat soort zaken in te calculeren.

Ook wilt u nog leuke dingen kunnen blijven doen en dat kan mits u verstandig geld leent. Wij raden dus af om het maximale bedrag dat u kunt lenen ook daadwerkelijk te lenen. Het klinkt op deze manier een beetje ingewikkeld, maar het mag nooit zo zijn dat u naast uw vaste maandlasten geen geld meer overhoudt om iets leuks te doen of om een reserve op te bouwen voor wanneer er iets stuk mocht gaan. Denk daar dus over na.