Lening zonder bank

Bent u op zoek naar een lening zonder bank en wilt u weten wat hier de mogelijkheden voor zijn? Op Goedkoop-geldlenen.be kunt u aanbieders vinden die een lening zonder bank mogelijk maken en u kunt tevens ook uw lening aanvragen bij een bank. Voor beiden zijn dus mogelijkheden en het is aan u om hierin een keuze te maken. U kunt snel en effectief de rentevoeten van de beste aanbieders vergelijken, beginnend bij de aanbieder die u kan voorzien van de meest gunstige rentevoet, en op die manier kijken of geld lenen zonder bank voor u de juiste keuze is.

Het is altijd mogelijk om diverse offertes op te vragen voor uw lening. U kunt er dus voor kiezen om bij een aantal partijen een aanvraag in te dienen voor een offerte om op die manier een beter beeld te krijgen van de lening en u dus ook op een betere wijze te kunnen oriënteren. De offertes die u aanvraagt verplichten u nergens toe, dus het is dan ook zeker geen slecht idee om u op deze manier te oriënteren en te kijken welke partij u de meest geschikte acht. Wat betreft de rentevoeten is het zo dat geld lenen zonder bank u doorgaans niet de laagste rentevoet oplevert, dus mocht het u daar om te doen zijn, dan is het misschien ook een goed idee een offerte bij een bank aan te vragen.

Soorten leningen zonder bank

Wilt u een lening zonder bank afsluiten, dan kunt u hierbij kiezen voor verschillende leningen. Zo kunt u bijvoorbeeld geld lenen zonder bank en kiezen voor een persoonlijke lening of een autolening, maar aan de andere kant ook voor een renovatielening of een duurzame lening. U kunt er dus alle kanten mee op. De keuze voor de lening bepaalt ook of u met een hoge of juist lage rentevoet te maken zult krijgen. Zo betaalt u altijd meer voor een persoonlijke lening dan voor bijvoorbeeld een autolening. Ook een renovatielening heeft over het algemeen een vrij lage rentevoet en daarmee kunt u dus een goedkope lening afsluiten. Geld lenen zonder bank kan dus goedkoop zijn en bij sommige leningen geldt dat deze in bepaalde perioden van het jaar extra in de schijnwerper worden gezet met een scherpe rentevoet, zoals bijvoorbeeld met de autolening tijdens de Autosalon of de renovatielening tijdens de Babibouw.

Snel geld lenen zonder bank

Of u nu voor geld lenen zonder bank kiest of niet, het zal altijd even duren voordat een eventuele aanvraag voor een lening wordt goedgekeurd. De partij bij wie u de lening aanvraagt zal eerst namelijk haar standaard procedure doorlopen en het zal van de desbetreffende partij afhangen hoe lang dit precies in beslag neemt. Snel geld lenen is er sowieso eigenlijk nooit bij, of het nu om een lening zonder bank gaat of niet. Partijen moeten leningaanvragen natuurlijk erg kritisch bekijken en zullen nooit zomaar een lening verstrekken.

Acceptatie

Of u nu kiest voor een lening zonder bank of juist een lening bij een bank, er zal eerst altijd worden gekeken of u kunt worden geaccepteerd voor een lening nadat u er eentje heeft aangevraagd. De procedure kan per aanbieder verschillen, maar in elk geval zal er – voor er tot acceptatie wordt overgegaan – bij de Nationale Bank van België worden gekeken of u voorkomt op de zwarte lijst. Ook bij geld lenen zonder bank wordt hier natuurlijk veel waarde aan gehecht, omdat het iets zegt over uw kredietwaardigheid. Ook bij een lening zonder bank wil men graag weten of u al eerder leningen heeft gehad of wellicht momenteel nog heeft en of u deze netjes heeft afgelost. Bij de acceptatie zal dit dus een rol spelen en als er niks negatiefs over u te vinden is, dan zal geld lenen zonder bank een grotere kans van slagen hebben.

Lening zonder bank tegen laag JKP

Zoals al eerder aangegeven kunt u bij een bank vaak voordeliger geld lenen dan wanneer u zou kiezen voor een lening zonder bank. Toch hoeft een lening zonder bank ook niet per definitie duur te zijn, maar het zal dus ook afhangen van de lening die u kiest. Een laag JKP voor een autolening bijvoorbeeld kan tegenwoordig zelfs al onder de 1% komen tijdens de Autosalon, maar vaak ook nog de maanden erna. Als dat de lening is die u nodig heeft kan het dus zeer zinvol zijn om tot deze periode te wachten alvorens u een lening gaat afsluiten. Geld lenen zonder bank kan dus voordelig zijn, maar het loont de moeite om door middel van offertes alle aanbiedingen te vergelijken.