Laat u niet foppen

Het kan voorkomen dat kredietgever in het begin een zeer gunstige rentevoet beloven en naarmate de lening vordert u merkt dat de rentevoet ineens anderhalf keer zo hoog is. Dit komt voornamelijk voor bij een doorlopend krediet. We willen hiermee absoluut niet zeggen dat dit altijd gebeurd. Nog sterker, het is eerder een uitzondering dan een regel, maar het komt wel voor, dus vandaar dat we hier wel je aandacht voor vragen.

Aanlokkelijke rentevoet lening

In het begin lijkt de rentevoet zeer aantrekkelijk te zijn. De rentevoet is zelfs zo aantrekkelijk dat u zich bijna afvraagt hoe het kan dat deze zo laag is. Als u zich dit afvraagt zou er al een lampje moeten gaan branden en moet u zeker zeer kritisch naar de lening kijken op zoek naar een eventueel addertje onder het gras. Nogmaals, het hoeft niet zo te zijn dat u wordt gefopt, maar aangezien het voorkomt willen we u hier zeker wel voor waarschuwen.

Het is sowieso altijd goed om de voorwaarden voor de lening 2 keer te lezen. U gaat een verbintenis aan voor een lange tijd, dus u mag best even de tijd nemen om het allemaal goed door te pluizen. Als het allemaal in orde is, dan kunt u de lening gaan afsluiten.