Kredietkaart

Een kredietkaart is ook een vorm van geld lenen. Het is wel een zeer handige vorm van geld lenen, want in principe kunt u met de kredietkaart overal betalen, of dit nu in België is of in het buitenland.

Hoeveel geld kunt u lenen met de kredietkaart?

Voor een kredietkaart geldt dat deze altijd is gelimiteerd. Dat wil zeggen dat er een limiet op de kaart zit waar u niet boven kunt. Dit is vaak enkele duizenden euro’s. U kunt overigens vooraf zelf de limiet kiezen aangezien kredietgevers verschillende soorten kredietkaarten hebben.

Wat kost de kredietkaart?

Uiteraard betaalt u ook over betalingen die zijn verricht met de kredietkaart rente. De rentevoet van betalingen die met de kredietkaart zijn uitgevoerd liggen veelal hoger dan de rentevoet van bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Het moment waarop u de uitgaven die zijn gedaan met de kredietkaart moet terugbetalen is meestal het einde van de maand. U kunt met uw kredietgever ook een ander moment overeenkomen als u dat wenst.

Met de kredietkaart heeft u dus in principe altijd geld bij u. Zolang u niet aan de kredietlimiet zit kunt u gewoon blijven betalen met uw kredietkaart. U kunt ook eenvoudig bekijken hoeveel krediet u nog heeft. Dit kan vaak via een account op de website van uw kredietgever.