Kredietcheck

Vrijwel alle leningen die in België worden afgesloten worden geregistreerd bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren, ook wel bekend als CKP. Doordat alle leningen hier worden geregistreerd kunnen kredietgevers ook makkelijk zien inzage krijgen in uw verleden wat geld lenen betreft. Dit betekent automatisch dat als u in het verleden niet zo netjes met leningen bent omgesprongen en wel eens te laat bent geweest met aflossen dit allemaal zichtbaar is voor kredietgevers die een kredietcheck uitvoeren.

Gevolgen kredietcheck

De kredietcheck kan dus negatieve gevolgen hebben voor uw aanvraag voor een lening als blijkt dat u in het verleden wel eens voor problemen hebt gezorgd waar het om geld lenen gaat. Als gevolg hiervan kan een aanvraag geweigerd worden. Overigens kan een lening om tal van redenen geweigerd worden, echter is dit wel een van de meest voorkomende.

Er worden wel belangrijke zaken meegewogen in het oordeel om uw aanvraag te keuren. Wat bijvoorbeeld van belang is is hoe lang geleden dit allemaal heeft gespeeld en hoe ernstig het allemaal was. Het kan dus ook zomaar zijn dat uw aanvraag wel wordt goedgekeurd ondanks het feit dat u in het verleden wel eens een misstap hebt gemaakt.