Hypothecaire lening

Aangezien deze website gaat over geld lenen willen we toch ook even een artikel wijden aan de hypothecaire lening, ondanks het feit dat u via de kredietgevers op deze website geen hypothecaire lening kunt afsluiten. De meeste mensen beschikken niet over de financiële middelen om een woning in een keer te kunnen bekostigen en dus wordt er in zo’n geval gekozen voor een hypothecaire lening.

Uitleg hypothecaire lening

Een lening om uw woning te financieren is natuurlijk een uitstekend doel en dat zorgt er ook voor dat zoveel mensen hiervoor kiezen. In plaats van een schuld wordt een hypothecaire lening toch meer gezien als een manier om vermogen op te bouwen. U bouwt immer vermogen op, want hoe meer u aflost op uw lening, hoe meer ook uw woning echt uw eigendom wordt. Het is dus een goede investering in de toekomst.

Helaas is het bij de hypothecaire lening niet anders dan bij andere leningen: het kost gewoon een hoop geld. Ondanks dat u inderdaad vermogen opbouwt betaalt u ook een groot gedeelte per maand aan rente en dit geldt ziet u dus nooit meer terug. Alleen het gedeelte dat uit de premie bestaat is een investering in uw woning en dat deel zorgt dan ook voor vermogensopbouw.

De rentevoet van een hypothecaire lening is redelijk laag, maar u moet dan ook wel bedenken dat u een hypothecaire lening vaak voor een periode van minimaal 10 jaar aangaat.