Groene lening

Een groene lening wilt zeggen dat u geld leent voor een doel waarmee u energie kunt besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zonneboiler of zonnepanelen. Dit soort leningen kunt u vaak tegen een zeer gunstige rentevoet afsluiten. Op die manier wordt u als het ware beloont omdat u iets goeds doet voor het milieu (en op lange termijn natuurlijk ook voor uw portemonnee).

Waarom kiezen voor een groene lening?

Door middel van een groene lening is goedkoop geld lenen een optie geworden. Uiteraard moet u ook wel echt de lening gebruiken voor het bovenstaande, anders is het geen groene lening en kunt u daarmee niet profiteren van de gunstige rentevoet.

Niet elke kredietgever heeft dezelfde voorwaarden voor een groene lening. Als u dus van plan bent om een groene lening af te sluiten is het goed om u te laten adviseren door verschillende kredietgevers over de mogelijkheden. Vertel duidelijk over uw plannen en alle materialen die u wilt gaan aanschaffen. Op die manier krijgt de kredietgever een goed beeld van het kostenplaatje en kunnen zij u daarmee ook gerichter advies geven. U heeft al een groene lening met een rentevoet van nog geen 3%. Vraag wel altijd duidelijk naar de voorwaarden, aangezien deze kunnen afwijken van die van reguliere manieren van geld lenen.