Belangrijk bij een lening

Bij het afsluiten van een lening is het belangrijk om op een aantal zaken goed te letten. Wat natuurlijk de grootste rol speelt in het hele lening gebeuren is de rentevoet. Deze bepaalt voor het grootste deel hoe uw lening eruit komt te zien en hoe deze vorm zal worden gegeven.

Verschillende rentevoeten geldlening

U kunt geld lenen op verschillende manieren en dat betekent automatisch ook dat er verschillende rentevoeten gelden. Voor u is het dus van belang om het verschil tussen deze rentevoeten te kennen en te beslissen waar uw voorkeur naar uit gaat.

Geld lenen met variabele rentevoet

Kiest u voor geld lenen met een variabele rentevoet, dan kan dit zeer in uw voordeel werken, maar net zo goed zeer in uw nadeel. Door schommelingen in de hoogte van de rentevoet kan het zomaar zijn dat u over 2 maanden 1% minder rente hoeft te betalen dan de rente waarmee u de lening begon. Anderzijds kan het ook andersom zijn en kunt u juist 1% meer moeten betalen dan de rente waarmee u begon. Het is dus een gok en als u bereid bent om deze te nemen kan het gunstig zijn om met een variabele rentevoet te lenen.

Geld lenen met vaste rentevoet

Wilt u zekerheid, dan is de vaste rentevoet de enige manier om deze te verkrijgen. U zet uw rentevoet eenmalig vast en deze zal de rest van de looptijd niet veranderen, ongeacht wat er gebeurd met huidige rentes. Voor veel mensen is dit een hele fijne gedachte.